Momentul în care un urs ucide o oaie, într-o gospodărie din Bărbuleţu VIDEO

0
1029

Urşii cotrobăie tot mai des prin gospodăriile oamenilor, în special ale celor stabiliţi în zonele de deal. Un exemplar a fost surprins, de o cameră de supraveghere amplasată pe o casă din comuna dâmboviţeană Băebuleţu, în timp ce mânca o oaie

Autorităţile locale au solicitat sprijin la judeţ, pentru a se lua măsuri de supraveghere cu jandarmii şi pentru a fi îndepărtat ursul de casele oamenilor. De prezenţa urşilor au vrut să profite şi doi bărbaţi din Runcu, judeţul Dâmboviţa, care au ucis un exemplar în urmă cu câteva zile. Un al doilea urs a fost salvat, miercuri, din mâinile lor, în ultima clipă. Cei doi s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de acces în fondurile cinegetice sau practicarea vânătorii cu capcane neautorizate şi vânătoarea speciilor de vânat în alte condiţii decât cele ale derogărilor.

„La data de 1 septembrie, în jurul orei 12:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au fost sesizaţi prin 112, de un reprezentant al Fondului cinegetic, cu privire la faptul că un urs a fost prins intr-o capcană neautorizată, în comuna Runcu. În urma sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au asigurat măsuri de siguranţă alături de celelalte structuri cu atribuţii în ordine şi siguranţă publică”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa. De asemenea, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 42 alin. 1 lit. q din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/206, fiind identificat principalul bănuit de comiterea faptei, respectiv un barbat de 39 de ani. Tot în Runcu, în urmă cu câteva zile, un urs a fost ucis cu sălbăticie de către doi bărbaţi, care l-au capturat cu ajutorul unui laţ. Prejudiciul a fost estimat la 40.000 de euro. Braconierii omorâseră animalul şi apoi l-au tranşnat. La vederea vânătorilor, unul dintre bărbaţi a devenit violent şi i-a ameninţat cu un cuţit, fiind chemată Poliţia Fieni la faţa locului. Animalul decedat a fost preluat de reprezentanţi de la Fondul de vânătoare. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz pentru comiterea infracţiunilor prevăzute de art. 44 şi art. 42 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006”, a precizat IPJ Dâmboviţa pentru „Adevărul”.

Citeste mai mult: adev.ro/qyt5y1

Lasă un răspuns