DNA dezgroapă deja contractele PSD cu presa, arată un document emis acum două săptămâni

  0
  281

  Procurorii anticorupție au cerut, pe 30 august, celui de-al doilea partid de guvernământ facturile, chitanțele, contractele și orice alte înscrisuri care dovedesc relația comercială a PSD cu opt firme.

  „Faptele cu privire la care se efectuează cercetări vizează și utilizarea subvențiilor acordate de la bugetul de stat în anul 2019 Partidului Social Democrat”, enunță ordonanța DNA de la sfărșitul lunii trecute.

  Urmărirea penală include și acuzații de spălare a banilor, precum și de folosire a influenței de lider politic în vederea obținerii de foloase necuvenite.

  Dintre cele opt companii luate în vizor se remarcă trei entități controlate de oamenii lui Sebastian Ghiță și conectate la postul România TV. Sunt totodată verificate judiciar contracte cu institutul sociologic al lui Marius Pieleanu, cu o firmă acționară la Romprest sau cu tipografia pe bani publici a unui liberal (Amma Print).

  Tranzacțiile analizate sunt din 2019, anul în care s-a deschis și dosarul la DNA. Două campanii electorale au avut loc atunci: europarlamentarele (mai) și prezidențialele (noiembrie).

  Consiliul European tocmai a cerut României să desecretizeze contractele partidelor cu presa și să reformeze legislația în sensul transparentizării plăților făcute din bani publici.

  Citește articolul complet: https://bit.ly/3xqZe5U


  Descoperă mai multe la Dâmbovițeanul 🍎 mapamond🌐media

  Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

  Lasă un răspuns