Sute de credincioși au participat la slujba de târnosire a Bisericii Bărbulețu

0
155

Sute de credincioși din Bărbulețu și din celelalte comune de pe Valea Dâmboviței au participat, astăzi – 5 noiembrie 2023, la slujba de târnosire a bisericii din deal, după cum o numesc oamenii locului.

Înălțarea lăcașului de închinăciune a început în 2016, prin strădania preoților Iulian Voicu, Marian Badea și Mihai Bucurică și a întregii comunități. Inițiativa ridicării sfântului așezământ creștin ortodox i-a aparținut Înalt Prea Sfinției Sale Nifon, arhiepiscop și mitropolit al Târgoviștei.

Biserica are o turlă principală deasupra naosului și două turle secundare deasupra pronaosului. Pictura interioară a fost executată în tehnica frescă, icoanele de către pictorul Oprea Olteanu din Târgoviște, iar catapeteasma, din lemn de stejar, de către preotul Ionel Dănilă, din județul Vrancea. Pentru definitivarea lucrărilor s-a primit sprijin financiar din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria și Consiliul Local Bărbulețu. Au mai contribuit la construirea bisericii diferiți donatori, cetățeni din localitate.

mai mult la :

Sute de credincioși au participat la slujba de târnosire a Bisericii Bărbulețu

 


Descoperă mai multe la Dâmbovițeanul 🍎 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns